Suomen kaunein matkailureitti

Jos vain ajelet meille päin mysliostoksille tai muuten vain, kannattaa ajella tietä 314 Asikkalan Vääksystä tai Korpilahden suunnasta tietä 610. Kyseinen reitti on nimittäin vuonna 2014 äänestetty Suomen kauneimmaksi matkailureitiksi.
Asikkalan kirkonkylän jälkeen suuntaa auton keula kohti Pulkkilanharjua, niin et kyllä pety. Jääkauden muokkaamaan harjujonoon ei ikinä kyllästy, ehkäpä kun on Päijänne molemmin puolin, niin maisema on joka kerta täysin erilainen, tyynellä tai myrskyllä.
Pulkkilanharju on osittain Päijänteen kansallispuistoa, jonka kuuluisin osa sijaitsee Kelventeen harjusaaressa. Sinne pääsee vain veneellä tai heinäkuussa reittialuksella Karisalmen sillan kupeesta.  Karisalmen sillan luota lähtee noin 4 km:n mittainen polku, jos haluaa jalkautua. Pyöräilyyn on myös kaunis reitti Vääksyn ja Pulkkilanharjun välillä.

Pulkin majakka
Pulkin majakka

Kalkkisten kylällä kannattaa pyörähtää , ja ainakin jos meille tullaan Vääksyn suunnasta, niin matka käy kylän läpi.  www.kalkkinen.fi

Tien 314 varrella kohti Sysmää on kaunista päijät-hämäläistä peltomaisemaa ja kauniisti hoidettuja vanhoja maatiloja. Sysmästä matka jatkuu tietä 612 pitkin kohti Luhankaa ( tie 610 Luhangan jälkeen).
Sysmän Perävintturi on kiehtovan kivistä seutua, siellä kannattaa poiketa seudun korkeimmalla kohdalla, Kammiovuorella (sinne on merkitty luontopolku). Kesällä kannattaa hakeutua Yhden lehmän navetan pubiin tai Vintturin nuorisoseuran tansseihin. Sysmän Suvisoitto järjestää Vintturissa tapahtumia heinäkuussa ja Luhangassa myös.
Päijänne on koko reitin ajan tien vasemmalla puolella ja näkyy välillä. Matkalla Sysmästä kohti Luhankaa ja edelleen kohti Korpilahtea on vesistöä näkösällä enemmänkin ja kauniita siltoja, mm Kärkisten riippusilta.
Luhangassa kannattaa poiketa, ja jos haluaa retkeillä, on Leivonmäen kansallispuisto suhteellisen lähellä.
Soittele ensin, jos meillä poikkeat, osataan olla paikalla!