Viljapihvin tarina
Meillä oli tarkoitus kehittää luomumuffini. Tuotekehittäjämme Raija alkoi uurastamaan aiheen parissa. Ei mennyt aikaakaan, kun saatiin ensimmäiset koe-erät testattaviksi. Vaihtoehtona olivat vadelma tai mustikka. Maku oli molemmissa erinomainen, mutta jostain syystä mustikka värjäsi leivoksen vihreäksi ja vadelma taas harmaaksi. Syytä ei tähän keksitty vaikka määrää lisättiin ja vähennettiin. Raijalla oli kuitenkin samaan aikaan meille myös lettujauhe kehityksessä. Siitä sitten ikään kuin vahingossa pullahti ulos idea paistettavasta kasvispihvistä, johon lisätään vain se vesi.
Yllätys oli suuri ja myönteinen, kun taas maistoimme koepihvit. Tästä meille uusi tuote!
Viljapihviä on nyt tehty 12 vuotta ja edelleen se on samalla reseptillä. Muunnella sitä toki voi, lisäilemällä raaka-aineita taikinaan ennen paistoa.